Home Page

Mail DJ 7 Inch

Wie is DJ 7 Inch?

Audio Naar Mp3

Studio

Mixen

Mix Cd Collection

Favoriete links

Downloads

Audio Naar Mp3

Veel tijd van mijn hobby gaat zitten in het overzetten van cd’s en analoge opnames naar mp3 bestanden.

Vooral analoge bestanden vragen extra veel tijd. Alles gaat in real-time en een opname van 6 minuten neemt al snel het viervoudige aan tijd in beslag. Dat komt omdat de nabewerking (volume correctie, verwijderen van gekraak en/of ruis, fade-in & outs) veel werk is. Maar meestal mag het resultaat er zijn en kan ik weer genieten van een nieuwe track.

Op deze pagina vind je de projecten waar ik recent mee bezig ben geweest.

Off - Harry (aber jetzt) (12 inch vinyl)
ZYX Records 1987
Wie de plaat Electrica Salsa kent, heeft een duidelijk beeld van hoe deze plaat klinkt. Ook weer een vreemde plaat van die maffe Duitser, maar ditmaal zonder succes. In nederland bleef hij beperkt tot de clubs. Hier moet je van houden. Het kan ook gewoon niet jou ding zijn.

Johnny Kemp - Just Got Paid (12” vinyl)
CBS Records 1988
Op het moment dat deze plaat uitkwam draaide ik nogal wat uren in de lokale clab. Werkelijk grijs gedraaid is dit stuk vinyl en dat is dus te horen. Met de kenmerkende sound van producer Teddy Riley was dit een absolute floorfiller. Toch bleef Johnny Kemp een One-Hit-Wonder.

Extince - The Milkshake rap (12” vinyl)
Hip Hop Records 1987
Gemaakt door wijlen Peter Slaghuis, deze Engels talige plaat van Extince. Het gerucht gaat dat de hoes verboden werd door Mac Donalds, omdat ze het maar niets vonden dat een rapper iets met humn merknaam deed! Dat is tegenwoordig wel anders. Het slurp geluidje uit de plaat zit nog in mijn kop. Helaas is hij behoorlijk grijs gedraaid, dus niet meer in de best conditie. En dan die hoes nog! Klik erop en je krijgt hem in het groot ......... met een mager snorretje.

Bananrama - Only Your Love (12” vinyl)
FFRR Records 1990
Promo disc met 2 speciale remixen van deze track en twee instrumentale tracks, handig voor de remixer. Ooit gekregen toen ik nog lid was van DMC. De plaat zelf is nooit een hit geworden. Klik op het label voor een download link.

Derek B. - Good Groove (12” vinyl )
Pinnacle Records 1988
Grijs gedraaide Hip Hop 12” van Derek B. Hij was in die tijd een van de bekenste Dj’s die kunstjes deed met zijn sl1200 spelers. Ik heb hem nog live gezien in Utrecht bij een DMC avond. Deze vinyl bevat naast de 12” uitvoering ook nog een instrumenatl en A Cappella mix.

Big Projects from the past:

The Complete Arcade Dance Classic Collection

Ik had als goede voornemen voor 2005 om de Dance Classics Collection over te zetten naar Mp3. 16 delen, 4 remix albums, 4 Italo classicsdelen en 4 Ballads albums, 2 90’s Dance Classics albums plus 2 mix cds van de collectie waren dus aan de beurt. 30 cd’s in totaal, een ware monsterklus. Maar via deze link vind je dus echt alles over de Arcade Dance Classics Collectie.

The Complete Arcade Turn Up The Bass Collection

In 2006 was dus de Turn Up The Bass Collectie aan de beurt, in totaal 52 delen. Alle info over de 25 delen, maar ook over de house party, dreammixen en jaarmixen vind je terug op deze pagina.

Zangeres Zonder Naam - Mexico (multimedimega rinkeldekinkel curry & van inkel uit je tenen-mix) (12 inch vinyl)
Philips Records 1986
“Live” opgenomen in Paradiso (amsterdam) en heerlijk verkracht door Peter “masterblade” Vuister (big fist). Met dank aan de NOS.
De gimmick zit aan het eind van de plaat, inclusief hoestbui en mega uithaal. Leuk!

Grace Jones - Nipple To The Bottle (vinyl)
Island Records 1982
Soms heb je zo’n track die je gelijk goed vind, al is het een b-kant. Ik heb dat met deze Grace Jones plaat. De bassline is zo heerlijk dat hij gewoon in je kop blijft zitten. Jammer dat er nooit wat met deze plaat gedaan is. Je hoorde hem heel zelden in clubs. Opnieuw uitbrengen?

Weird Al Yankovic - Fat(12 inch vinyl)
Polygram Records 1988
Ondanks dat hij op 12” vinyl is betreft het de gewone radio versie. Op de b kant staan nog You Make Me en Eat It. Helaas is de vinyl niet meer in de beste staat (vooral het begin) maar het blijkt leuk.