Home Page

Mail DJ 7 Inch

Wie is DJ 7 Inch?

Audio Naar Mp3

Studio

Mixen

Mix Cd Collection

Favoriete links

Downloads

Wie Is DJ 7 Inch?

Dj 7 Inch in 1989

De naam is dus DJ 7 Inch en ik ben geboren in 1966. Vanaf mijn tiener jaren ben ik in de weer geweest met muziek en toen ik op mijn vijftiende een mengpaneeltje kreeg ben ik met geluid aan het knutselen gegaan. Eerst nog met twee cassette recorders en later met draaitafels en cd spelers.
Toen ik een jaar of twintig was had ik al een redelijke hoeveelheid aan apparatuur en singels en cd’s. Ik begon voorzichtig met het mixen. In het begin niet meer dan een doorstart, maar uiteindelijk kon ik redelijk met de platenspelers overweg. Dat waren nog twee eenvoudige Sanyo spelers, maar wel met pitch control.

Mijn Radio Tijd
In die tijd had ik een school vriend die zelf een radiozender had gebouwd en daar moest natuurlijk wel wat te horen zijn. Mijn platen collectie is daar vele malen over de zender gegaan. Natuurlijk ging het allemaal heel illegaal en was er slechts een cassette wisselaar aangesloten op de zender die verstop was op de zolder van een flat. Twintig uur muziek, non-stop en dan begon de tape serie weer van voor af aan. Eerst zonden we alleen maar non-stop muziek uit, later volgde de tapes waar een “live opgenomen programma” was te horen, compleet met jingles. Ik had ondertussen ook contact met enkele lokale dj’s en was inval dj bij een plaatselijke discotheek. Het aanbod voor ons zendertje groeide dus een naast de normale programmering waren daar dan ook dj Tony van Dijk en The Turntable Terror Squad. Er was zelf een Gospel Country Programma van Hein de Haan. Die stuurde iedere maand een tape die we ‘s nachts regelmatig draaiden.
Aan al het leuke komt een einde en zo ook aan ons radio station. De radio controle dienst grijpt in als er een melding binnenkomt van een storing op het portofoonverkeer van het gasnet. We hebben dan wel ruim twee jaar uitgezonden. Een boete van 500 gulden, een proeftijd van drie jaar en inbeslagname van apparatuur, zender en heel wat cd’s en lp’s is het gevolg.
Uiteindelijk heb ik nog aan een tweetal radio projecten deelgenomen zonder nog gepakt te worden. Toen de RCD actiever werd en de boetes hoger besloten de grote piraten ermee te stoppen. Ik heb samen met nog vier mensen in 1995 de Super Eemland & Friends reunie opgezet. Een week ouderwets radio maken. De politie liet ons met rust en het werd een geweldige week. Er zijn video opnames van, die ik in mijn bezit heb. Wordt tijd om daar een DVD van te maken (die is ondertussen klaar: interesse? Mail me!).
Van 1999 tot 2001 was ik als vrijwilliger werkzaam bij EFM Radio, een legaal regionaal radio station. Naast het maken van een eigen programma onderhield ik ook de contacten met de platen maatschappijen. In die tijd is mijn cd en single collectie behoorlijk in omvang toegenomen.

Het Heden.
In 1991 verliet ik het ouderlijk huis en ging in een klein flatje wonen. Geen gezeur van ouders meer als de versterker weer eens op 7 stond. Mijn zeer foute buurman zat vaker in de cel dan dat hij thuis was dus ging ik voortdurend uit mijn dak en heb heel wat avonden gevuld met mixen.
Eind jaren 90 ging ik samenwonen en verhuisde weer. Bouwde weer een studio, maar bracht er minder tijd in door en ik moest weer rekening houden met de buren. Toen in 2001 mijn eerste dochter werd geboren was het afgelopen met de vrije tijd. In 2002 zijn we begonnen met het huis flink te verbouwen . De nieuwe studio is kleiner dan de vorige, maar voorzien van het een en ander aan nieuw spul en een drietal computers. Ik wil mezelf het mixen met computers gaan aanleren, maar het voelt nog steeds als opnieuw leren lopen. Uiteindelijk zal dat ook me wel lukken. Tijdgebrek door werk en prive is nu de grootste rem op de hobby. Toen er in 2004 eindelijk ADSL in onze wijk mogelijk werd, was het dus tijd voor de internet site. In de weinige tijd die ik heb vind ik het leuk om met muziek en internet bezig te zijn. Hopelijk als de kids wat groter zijn komt de tijd vanzelf om weer actief te gaan mixen.

De Toekomst.
Als het aan mij ligt gaat hij met een steady beat. Veel plezier op mijn site en kom eens terug.